Vanille roomijs

Het is zomer en dan is het tijd voor een ijs! Of was het nu tijd voor ijs als het ook daadwerkelijk mooi weer is? Nou ja, eigenlijk maakt mij dat ook niets uit. Ijs kan wat mij betreft altijd! Vanille roomijs is en blijft toch mijn favoriet gedurende het hele jaar. Het is niet moeilijk om te maken, zeker niet als je een ijsmachine hebt.

Ingrediënten

  • 250 milliliter volle melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 150 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 vanillestokje

Bereiding

Snijd het vanillestokje in de lengte open met een mesje en schraap het merg er uit. Doe het merg samen met de melk in een pannetje. Zet het pannetje met de melk en vanille op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen een papje van de suiker en de eidooiers. Voeg een klein beetje hete melk toe aan het papje en roer goed door. Giet vervolgens het papje in de pan bij de melk. Zet het vuur wat lager en roer goed door totdat de custard is ingedikt tot yoghurtdikte. Haal de pan van het vuur en laat de custard afkoelen.

Voeg de slagroom toe aan de afgekoelde custard en roer goed door.

Indien je gebruik maakt van een ijsmachine volg je de instructies in de handleiding. In de meeste gevallen zet je de machine aan en giet je de vloeistof vervolgens in de kom van de ijsmachine. Laat de ijsmachine zijn werk doen en wacht tot het ijs de gewenste consistentie heeft. Indien het ijs de slap blijft kan je het nog even in de vriezer zetten.

Als je geen ijsmachine hebt zet je de vloeistof in een bak in de vriezer. Vervolgens moet je iedere 30-45 minuten het ijs doorroeren. Net zo lang tot het vanille roomijs de gewenste consistentie heeft.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.