Tompouce

Tompoucen zijn heel makkelijk om te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld heel gezellig met de kinderen doen. Tussendoor kan je dan natuurlijk ook alvast lekker smullen van de zwitserse room en de glazuur. Van zowel het glazuur als de room heb je immers met dit recept meer dan genoeg!

Ingrediënten

Voor 2 tompoucen

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram banketbakkersroom (maak bijv. de helft van dit recept)
  • 100 milliliter slagroom
  • aardbeien (ongeveer 2/3 stuks)
  • 100 gram poedersuiker

Bereiding

Stap 1 – Maak de bodem en deksel

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd ze vervolgens precies doormidden. Prik in alle plakjes gelijkmatig wat gaatjes (met bijv. een cocktailprikker of een vork). Dit zorgt er voor dat het bladerdeeg niet te veel gaat rijzen bij het bakken.

Bak de plakjes bladerdeeg ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen.

Stap 2 – Maak de glazuur

Pureer 2/3 aardbeien en zeef de puree. Doe 2 eetlepels van het aardbeiensap in een kom. Voeg de poedersuiker toe en roer goed door. Smeer deze glazuur met een mes op de onderkant (die het meest vlak is) van 2 van de bladerdeegplakjes. Leg deze bladerdeegplakjes met glazuur in de koelkast. Op deze manier laat je het glazuur hard worden.

Stap 3 – Maak de zwitserse room en vul de tompouce

Klop de slagroom stijf en meng dit met de banketbakkersroom. Schep of spuit met een spuitzak deze zwitserse room vervolgens op de bladerdeegplakjes zonder glazuur (op de minst vlakke kant). Leg op iedere tompouce een bladerdeegplakje met glazuur. Vervolgens kun je met de achterkant van een mes de overtollige zwitserse room weghalen zodat de zijkanten van de tompoucen mooi glad worden.

Bewaar de tompoucen in de koelkast.

[addtoany]

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.