tartelette bodems

Deze tartelette bodems zijn ideaal om te gebruiken als bodem bij allerlei taartjes. Je kan hier allerlei vullingen in doen. Bijvoorbeeld banketbakkersroom en vruchten, dulce de leche en chocolade of citroencurd en meringue

Ingrediënten

Voor 12 tartelette bodems

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram koude boter (in kleine blokjes gesneden)
  • 150 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 1/2 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C voor een heteluchtoven, 185°C voor een elektrische oven. Vet de taartvormpjes in.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed met je handen tot een deeg. Er zullen eerst deegkruimels ontstaan. Als je langer doorkneed kun je een mooie deegbal maken. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Vervolgens rol je het deeg uit (met een beetje bloem) en bekleed je de bodems van de taartvormpjes met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodems. Bak de ze in 15-20 minuten goudbruin. De bodems kunnen een klein beetje omhoog komen. Als te bodems nog warm zijn kun je ze weer een beetje naar beneden duwen met een vork, zodat het weer mooie bakjes worden. Bij mij is dat tot nu toe altijd goed gegaan. Wil je helemaal zeker zijn, dan kan je de bodems het beste blind bakken. Zet dan de vormpjes ongeveer 15 minuten in de oven met blindvulling, verwijder daarna de blindvulling en zet ze nog 5 minuten in de oven.

Laat de tartelette bodems afkoelen. Vervolgens kan je ze met allerlei lekkere vullingen vullen. Als je de bodem lekker knapperig wilt houden en een vochtige vulling gebruikt kan je de bodems het beste eerst met een beetje chocolade insmeren.

[addtoany]

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “tartelette bodems”

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.