Slagroomtruffels zijn erg makkelijk om zelf te maken maar zo lekker! Dit moet je echt een keer proberen. Binnen enkele minuten heb je met een paar ingrediënten maar liefst 30 van die heerlijke slagroomtruffels.
Ingrediënten
Voor ongeveer 30 slagroomtruffels
- 300 gram pure chocolade
- 150 milliliter slagroom (op kamertemperatuur)
- 150 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 gram poedersuiker
- 1/2 theelepel vanille-aroma
- 150 gram cacaopoeder
Nog extra nodig:
- cocktailprikkers
Bereiding
Stap 1- Maak de vulling
Mix de boter met de poedersuiker tot een luchtige crème. Voeg tijdens het mixen de slagroom en het vanille-aroma beetje voor beetje toe. Schep deze vulling in een spuitzak en spuit ongeveer 30 bolletjes op een met plasticfolie bedekte schaal. Indien je geen spuitzak hebt kan je 2 lepeltjes gebruiken. Steek in ieder bolletje vulling een cocktailprikker. Zet de schaal ongeveer 10-15 minuten in de vriezer.
Stap 2 – Dippen in chocolade
Doe de cacaopoeder in een diep bord of schaal.
Smelt de chocolade (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Tempereren is niet nodig.
Haal de bolletjes vulling uit de vriezer (op een warme dag kan je ze beter in gedeelten, bijvoorbeeld per 5, uit de vriezer halen). Dip ze één voor één in de chocolade en bedek met cacaopoeder. Pak hiervoor de vulling bij de cocktailprikker vast en dip de vulling in de chocolade. Zorg dat de vulling volledig bedekt is met chocolade. Tik met de cocktailprikker op de zijkant van de kom met chocolade om de overtollige chocolade te verwijderen. Zet de truffel daarna in het bord met cacaopoeder en bedek de hele truffel met het cacaopoeder. Laat de truffel staan totdat de chocolade hard is geworden. Daarna kan je de truffel op een bord of schaaltje leggen en de cocktailprikker verwijderen.
Tip: De slagroomtruffels kan je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Bewaar ze in de vriezer als je ze langer wilt bewaren.
[addtoany]
14 gedachten over “Slagroomtruffels”
Heb ze zelf gemaakt toen ik de slagroom door de poedersuiker en boter deed dacht ik “komt het nog wel goed” want het zag er niet lekker uit
Als je het mengsel even in een zakje doet en kneed komt het goed
Het is wel heel vettig dus gebruik lepels met opscheppen
Ze zijn super lekker net alsof je ze gewoon uit de suoermarkt haalt
Een dikke duim!👍🏼
Moet de slagroom er ongeklopt of geklopt bij??
Hester
Dit wil ik ook heel graag weten! Had de slagroom er geklopt bij of ongeklopt?
Recept ziet er verder goed te doen uit. Zou dit erg graag willen maken.
De slagroom moet er ongeklopt bij. Om schiften te voorkomen moet je zorgen dat de boter en slagroom dezelfde temperatuur hebben (kamertemperatuur).
Nou 5 keer gemaakt en alles op de zelfde temperatuur gemengd. Echter 5 keer in de schift ? Hoe kan dit
Je moet dan gewoon doorgaan met mixen! Het kan even duren maar bij mij gebeurt het ook maar wanneer ik gewoon doorga wordt het vanzelf een compacte massa!!
2x geprobeerd
alles op kamertemperatuur
Moment dat ik de slagroom erbij doe geschifte boel
Zelfs onderaan kom een waterige massa Pfffffff wat doe ik mis? ????
Misschien te snel erbij gedaan.
Je moet een paar minuten blijven mixen! Bij mij leek het inderdaad ook geschift, en er kwam ook water vrij. Paar minuten langer blijven mixen en dan komt het uiteindelijk goed, ze zijn heerlijk!
Wat zijn die zalig !!!!
Ik heb ze “gedompeld” in pure chocolade van 75% cacao. …
In combinatie met die romig zoete vulling…Voor herhaling vatbaar.
Dank voor het recept.
Gemaakt voor kerst. Ging prima. Goed recept. Wel een hoop geklieder, maar wel leuk om te maken. En ze smaken heerlijk!
Ik heb de ingrediënten met de staafmixer gemengd. Ging perfect! Een mooi en heerlijk resultaat.
In veel andere reacties wordt er gezegd dat als het mengsel gaat schiften, dat je dan door moet blijven mixen. Hoelang moet je ongeveer door blijven mixen? Ik ben namelijk de vorige keer 5 minuten door gegaan, maar er gebeurde niks.
Leuk recept!
Helaas heb ik het recept 2x gemaakt.
De eerste keer ging het meteen schiften en de tweede keer dacht ik dat htet weer ging schiften. Ik las gelukkig hier dst je door moest blijven mixen. Dit gedaan maar er veranderde niet veel.
Uiteindelijk de garder gepakt en ben met de hand gaan mixen, na een hakve minuut werd het weer een massa!
Helemaal blij en ze zijn heerlijk