Eerder maakte ik al een slagroomtaart. De verse aardbeien in deze variant geven een heerlijke zomerse frisse smaak aan de slagroomtaart.
Ingrediënten
Biscuitcake
- 6 eieren
- 180 gram suiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram maizena
- snufje zout
Vulling
- 1/2 pot aardbeienjam
- 500 ml slagroom
- 100 gram aardbeien
Versiering
- Chocoladevlokken
- 250 ml slagroom
- Ongeveer 10 aardbeien
Bereiding
Stap 1 – Maak de biscuitcake
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bestrooi deze zijkanten vervolgens met een beetje bloem.
Verwarm de eieren even in heet water. Verwarm ook een kom door de kom even om te spoelen in heet water. Doe de eieren en de suiker dan in de verwarmde kom. Klop het ei-suiker mengsel met een mixer ongeveer 10 minuten totdat de suiker volledig is opgelost en een luchtig mengsel is ontstaan. Voeg dan de maizena, het zout en het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit luchtig door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Laat vervolgens de biscuit goed afkoelen.
Nadat de biscuit is afgekoeld maak je de zijkanten van de springvorm los (eventueel met behulp van een mes). Draai de biscuit om op een bord of taartplateau zodat de bodem van de springvorm bovenop komt te liggen. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier.
Stap 2 – Vul de taart
Klop de slagroom stijf.
Snijd de taart 2 keer door zodat 3 lagen ontstaan. Bestrijk de onderste laag met jam. Leg de middelste laag bovenop de laag met jam en bestrijk deze laag met slagroom. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en druk deze in de laag met slagroom. Leg vervolgens de bovenste laag op de taart en smeer de bovenkant en zijkant van de taart netjes in met slagroom.
Stap 3 – Versier de taart
Plak de chocoladevlokken aan de zijkant van de taart. Klop de slagroom stijf en vul een spuitzak (met spuitmondje) met de slagroom. Spuit hiermee kleine toeven slagroom bovenop de taart (aan de buitenrand). Snijd de aardbeien in vieren en zet op iedere toef slagroom een kwart aardbei. Leg tot slot nog 2 kleine aardbeien in het midden van de taart.
[addtoany]