Pindavlinders

Eerder maakte ik al kaasstengels. Ik nam twee plakken bladerdeeg en deed daar kaas tussen. Het principe van deze pindavlinders is hetzelfde. Alleen vervang je de kaas door pindakaas. Van de grote plak met kaas/pindakaas kan je (zoals bij de kaasstengels) stroken snijden en stengels (in wokkelvorm) maken. Dit keer heb ik de plak opgerold en zo pindavlinders gemaakt. 

Ingrediënten 

Voor ongeveer 20 pindavlinders

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 lepels pindakaas
  • 1 geklutste eidooier
  • grof zeezout

Nog extra nodig:

  • bloem voor het uitrollen van de plakjes bladerdeeg
  • deegroller

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.

Laat de plakjes bladerdeeg kort ontdooien. Leg 2 plakjes (zonder papiertjes) op elkaar. Bestrooi je werkblad en de twee plakjes met een beetje bloem. Rol met een deegroller de plakjes bladerdeeg in één richting verder uit, zodat je een rechthoekige plak krijgt. Doe hetzelfde met de twee andere plakjes bladerdeeg. Zorg dat de twee rechthoekige plakken ongeveer even groot zijn.

Verwarm de pindakaas zodat deze makkelijker te smeren is. Verdeel de pindakaas over de twee plakken bladerdeeg. Rol beide plakken bladerdeeg op (met de pindakaas naar binnen). Besmeer de buitenkant van de bladerdeeg-rollen met eidooier en bestrooi met wat zeezout korrels. Snijdt beide bladerdeeg-rollen in ongeveer 10 plakjes. Leg de pindavlinders op een ovenplaat met bakpapier en bak ze in 15 minuten goudbruin.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.