Pindarotsjes

Combineer hartige pinda’s met zoete chocolade en je hebt overheerlijke pindarotsjes. Ze zijn heel eenvoudig om zelf te maken. 

Ik heb onderstaand recept zelf drie keer gemaakt. Eén keer met melkchocolade, één keer met witte chocolade en één keer met pure chocolade. Voor ieder wat wils.

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 pindarotsjes

  • 150 gram chocolade (naar keuze)
  • 75 gram ongezouten pinda’s

Bereiding

Leg een vel bakpapier alvast klaar op je werkblad.

Stap 1 – Chocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 100 gram (2/3 deel) chocolade al roerend tot 40-45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 50 gram (1/3 deel) stukjes harde chocolade toe en roer dit goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 28-31°C *.

*Pure, witte en melk chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 2 – Pindarotsjes maken

Meng de chocolade met de pinda’s. Roer goed door elkaar. Schep met een lepel hoopjes op het bakpapier. Laat de chocolade hard worden en klaar zijn je pindarotsjes!

pindarotsjes maken

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Pindarotsjes”

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.