Milionaire’s shortbread

Brosse koek, karamel en chocolade, dat moet wel lekker zijn! Deze grote koek kan je een beetje vergelijken met Twix.

Ingrediënten

Brosse bodem

  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram koude boter
  • 150 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 1 eidooier

Karamel

Chocolade topping

  • 200 gram melkchocolade
  • 50 gram witte chocolade

Bereiding

Stap 1 – Maak de brosse bodem

Verwarm de oven voor op 170°C voor een heteluchtoven, 185°C voor een elektrische oven. Snijd de boter in kleine blokjes.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed met je handen tot een deeg. Er zullen eerst deegkruimels ontstaan. Als je langer doorkneed kun je een mooie deegbal maken. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Vervolgens rol je het deeg uit (met een beetje bloem) en bekleed je de bodem van een taartvorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bak de bodem ongeveer 30 minuten in de oven.

milionair's shortbread

Stap 2 – Verspreid de karamel en de chocolade over de bodem

Verspreid de dulce de leche met een lepel over de brosse bodem. Eventueel kan je de dulce de leche kort verwarmen in de magnetron en daarna goed doorroeren. De karamelpasta wordt dan iets zachter en zal makkelijker te smeren zijn.

Smelt de melkchocolade en witte chocolade in aparte kommen (met periodes van maximaal 20 seconden in de magnetron of au bain marie). Giet de gesmolten melkchocolade over de shortbread met karamelpasta. Verspreid de melkchocolade egaal over de shortbread. Schep vervolgens met een theelepel druppels witte chocolade op de melkchocolade. Zorg dat de druppels verdeeld zijn over de hele shortbread. Met een satéprikker kun je de druppels witte chocolade verder door de melkchocolade verspreiden. Hierdoor krijg je een mooi marmerpatroon.

Laat de chocolade uitharden, snijd de shortbread in stukken en smullen maar!

milionair's shortbread P1030561

[addtoany]

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.