Meloen sorbetijs

De komende dagen wordt het warm! Dit meloen sorbetijs is dan extra lekker. 

Ingrediënten

Voor 500 gram meloen sorbetijs

  • 250 gram galiameloen
  • 125 gram suiker
  • 125 milliliter water

Bereiding

Maak een suikersiroop. Verwarm het water en de suiker totdat alle suiker is opgelost. Laat dit afkoelen. Pureer de meloen samen met de suikersiroop in de blender of met de staafmixer.

Indien je gebruik maakt van een ijsmachine volg je de instructies in de handleiding. In de meeste gevallen zet je de machine aan en giet je de meloenpuree vervolgens in de kom van de ijsmachine. Laat de ijsmachine zijn werk doen en wacht tot het ijs de gewenste consistentie heeft. Indien het ijs te slap blijft kan je het nog even in de vriezer zetten.

Als je geen ijsmachine hebt zet je de vloeistof in een bak in de vriezer. Vervolgens moet je iedere 30-45 minuten het ijs doorroeren. Net zo lang tot het ijs de gewenste consistentie heeft.

In dit artikel lees je algemene tips voor het maken van sorbetijs, zodat je zelf nog veel meer varianten kunt maken.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Meloen sorbetijs”

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.