Mango sorbetijs

Een paar maanden geleden heb ik een ijsmachine gekocht. Met het warme weer van afgelopen weken heeft deze ijsmachine zichzelf zeker bewezen. Ik heb al veel lekker ijs gemaakt (bijv. meloen sorbetijs en vanille roomijs). Dit keer is het mango sorbetijs geworden. Als het echt warm is dan gaat er immers niets boven een lekker zelfgemaakt ijsje!

Ik heb gebruik gemaakt van bevroren mango. Hierdoor was mijn ijs in de ijsmachine al in 10 minuten klaar.

Ingrediënten

Voor 500 gram mango sorbetijs

  • 250 gram mango (als de mango bevroren is kun je sneller ijs maken)
  • 110 gram suiker
  • 140 milliliter water

Bereiding

Maak een suikersiroop. Verwarm het water en de suiker totdat alle suiker is opgelost. Laat dit afkoelen. Pureer de mango samen met de suikersiroop in de blender of met de staafmixer.

Indien je gebruik maakt van een ijsmachine volg je de instructies in de handleiding. In de meeste gevallen zet je de machine aan en giet je de mangopuree vervolgens in de kom van de ijsmachine. Laat de ijsmachine zijn werk doen en wacht tot het ijs de gewenste consistentie heeft. Indien het ijs te slap blijft kan je het nog even in de vriezer zetten.

Als je geen ijsmachine hebt zet je de vloeistof in een bak in de vriezer. Vervolgens moet je iedere 30-45 minuten het ijs doorroeren. Net zo lang tot het ijs de gewenste consistentie heeft.

Je kan het ijs natuurlijk in een bakje scheppen en zo lekker opeten. Ik heb het ijs echter in een hoorntje geschept. Om het extra lekker te maken heb ik het hoorntje eerst in de gesmolten chocolade gedipt en vervolgens door nougatine gerold: jammie!

In dit artikel lees je algemene tips voor het maken van sorbetijs, zodat je zelf nog veel meer varianten kunt maken.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.