Luikse wafels

Alleen de geur al van luikse wafels doet mij het water in de mond lopen. Met dit recept kun je ze nu ook zelf maken.

Ingrediënten

Voor 8 luikse wafels

  • 100 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • mespuntje zout
  • 40 gram suiker
  • zakje vanille suiker
  • 4 eetlepels melk
  • 1 ei
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 g  kandijsuiker

Nog extra nodig:

  • olie om in te vetten
  • wafelijzer

Bereiding

Verwarm het wafelijzer

Doe de boter, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Mix dit tot een romig mengsel. Voeg het ei en de melk toe en mix door totdat dit is opgenomen. Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel boven het deeg. Mix nog even kort met de mixer en kneed dit daarna met de hand tot een soepel deeg. Voeg de kandijsuiker toe. Kneed nog even door zodat de kandijsuiker gelijkmatig verspreid zit in het deeg. Maak 8 balletjes deeg. Zorg dat de deegballetjes allemaal ongeveer even groot zijn.

Vet het wafelijzer in met olie. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en klap het wafelijzer dicht. Bak de wafel in het wafelijzer. Zodra de wafel een beetje goudbruin is geworden kan je deze makkelijk van het wafelijzer afhalen. Op dat moment is de wafel nog vrij zacht. Bij het afkoelen worden ze wat harder. Herhaal dit voor de overige wafels. Vet voor iedere wafel het wafelijzer opnieuw in.

Deze luikse wafels zijn extra lekker met een bolletje vanille roomijs of slagroom (met aardbeien).

[addtoany]

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.