Kraamfudge

Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan beschuit met muisjes maar heb je niet veel tijd? Dan is deze kraamfudge ideaal. Dit recept is heel eenvoudig en zo snel te maken dat zelfs kersverse papa’s en mama’s hier tijd voor hebben. Sterker nog, ik denk zelfs dat je er tijd mee kan besparen doordat je geen beschuiten meer hoeft te smeren.

Ik heb witte chocolade gebruikt voor de fudge, maar je kan dit natuurlijk ook vervangen voor pure of melk chocolade.

Ingrediënten

  • 300 gram (witte) chocolade
  • blikje gecondenseerde melk
  • handje (roze en/of blauwe) muisjes

Bereiding

Doe de gecondenseerde melk in een pannetje en zet dit op laag vuur. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg dit toe aan de gecondenseerde melk. Roer dit door totdat alle chocolade gesmolten is. Let op, voorkom verbranding door het vuur niet te hoog te zetten.

Zodra alle chocolade gesmolten is giet je het mengsel in een met bakpapier beklede schaal (die van mij was ongeveer 15×20 cm). Bestrooi de bovenkant met de muisjes. Laat de fudge vervolgens minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Daarna kan je de fudge in kleine stukjes snijden met een scherp mes en smullen maar!

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Kraamfudge”

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.