Koekjes met een boodschap

Iedereen kent ze wel, de suikerhartjes met leuke teksten. Nu kun je ze zelf maken, maar dan als koekjes. Ik heb ze gemaakt voor een afdeling van het Elisabeth ziekenhuis voor het thema ‘menslievende zorg’. Je kan natuurlijk zelf de teksten bepalen op je koekjes. Ook een leuk idee als verrassing voor je geliefde.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=bWDsbZ6i5cI[/embedyt]

Ingrediënten

Voor 20 koekjes

  • 20 koekjes (bijvoorbeeld deze zandkoekjes)
  • icing (klik hier voor het recept)
  • kleurstoffen
  • stiften met eetbare inkt

Extra nodig:

  • spuitzak / icing spuit
  • klein rond spuitmondje (voor de dijkjes)

Bereiding

Stap 1 – Maak een dijkje van stevige icing

Verdeel de icing over verschillende bakjes. Geef de verschillende porties icing een kleur naar keuze. Je hebt maar een heel klein beetje kleurstof nodig om de icing te kleuren. Vul de spuitzak of icing spuit met 1 portie icing en maak een dijkje aan de rand van je koekjes zoals in onderstaande foto. Spuit zo op alle koekjes een dijkje, je kan hier verschillende kleuren voor gebruiken. Dit dijkje zal voorkomen dat de dunne icing die je gaat aanbrengen van je koekje afloopt.

P1030294

Stap 2 – Vul de hartjes met 10 seconden icing

Doe wat water bij de overgebleven porties icing. Doe dit beetje voor beetje, net zo lang tot je 10 seconden icing hebt:  de icing is na doorroeren binnen 10 seconden weer glad. Vul je spuitzak of icing spuit met de icing en kleur de koekjes hiermee in. Eventueel kan je met een prikkertje nog lege randjes opvullen. De icing zal zich mooi egaal verdelen over het koekje. Doe dit voor alle koekjes met kleur naar keuze. De koekjes moeten vervolgens 24 uur drogen.

P1030293

Stap 3 – Schrijf teksten op de hartjes

De laatste stap is het schrijven van de gewenste teksten op de hartjes. Gebruik hiervoor stiften met eetbare inkt. De icing is erg kwetsbaar dus druk niet te hard bij het schrijven.
[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Koekjes met een boodschap”

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.