Kaasstengels

Je neemt je voor om de hele avond lekker op de bank te hangen. Dekentje over je schoot, favoriete televisieprogramma aan en het feest kan beginnen. Lekkere snacks mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Een zak chips heb je vaak wel in huis maar dit keer wil je jezelf eens echt goed verwennen. Heb je dat weleens? Zeker in het weekend, na een lange werkweek, heb ik hier wel eens behoefte aan. Zoete baksels zijn er al veel te vinden op de site, maar deze keer dus eens een lekkere hartige snack voor zo’n bankavond: kaasstengels! Het is een eenvoudig recept. Heel veel tijd voor het verzamelen van de ingrediënten, de voorbereiding en het maken zal het je dus ook niet kosten.

Ingrediënten 

Voor 6 kaasstengels

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 handjes geraspte kaas naar keuze
  • 1 geklutste eidooier
  • grof zeezout
  • sesamzaadjes

Nog extra nodig:

  • bloem voor het uitrollen van de plakjes bladerdeeg
  • deegroller

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een stuk bakpapier op de ovenplaat.

Laat de plakjes bladerdeeg kort ontdooien. Leg 2 plakjes (zonder papiertjes) op elkaar. Bestrooi je werkblad en de twee plakjes met een beetje bloem. Rol met een deegroller de plakjes bladerdeeg in één richting verder uit, zodat je een rechthoekige plak krijgt. Doe hetzelfde met de twee andere plakjes bladerdeeg. Zorg dat de twee rechthoekige plakken ongeveer even groot zijn. Eventueel kan je ze een beetje bijsnijden met een mesje om mooie rechthoeken te krijgen

.P1030485

Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeg plakken met eidooier. Strooi de geraspte kaas op één van de twee plakken en leg de andere plak met de eidooier naar beneden er recht bovenop. Druk dit goed aan. Leg daarna de plak bladerdeeg met kaas kort in de vriezer (5 tot 10 minuten).

P1030486P1030487P1030488

Haal de bladerdeeg met kaas uit de vriezer. Bestrijk de bovenkant van de plak opnieuw met eidooier. Bestrooi naar smaak met sesamzaadjes en grof zeezout. Snijd met een scherp mes 6 repen uit de rechthoekige plak. Pak de twee uiteinden van een reep vast en draai de reep tot een wokkel. Leg de reep op de met bakpapier beklede ovenplaat. Herhaal dit voor de overige 5 repen.

P1030489P1030490P1030491

Bak de kaasstengels in 20 minuten goudbruin.

P1030507

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.