Geboortechocolaatjes

Verras een zwangere vriendin met deze geboortechocolaatjes of geef ze cadeau bij een geboorte.  Ze zijn erg makkelijk om te maken.


[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vFgsesudvO8[/embedyt]

Ingrediënten

  • 90 gram (melk)chocolade
  • musketzaad/spikkels (roze met wit)

Extra nodig:

  • siliconen chocolademal
  • kookthermometer

Bereiding

Stap 1 – Vul de chocolademal met spikkels

Doe de spikkels in de chocoladevormpjes. Zorg dat de bodem goed bedekt is. Hier komt straks gesmolten chocolade bovenop. De chocolade zal vervolgens hard worden en de spikkels zullen dan vastzitten aan de chocolade.

Stap 2 – Chocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 2/3 deel van de chocolade al roerend tot 45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 1/3 deel stukjes harde chocolade toe en roer je goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 30-31°C *.

*Pure en witte chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 3 – Vul de mal met chocolade

Doe met een theelepel de chocolade in de vormpjes van de chocolademal. Het is niet erg als je op de mal knoeit. Als de chocolade straks hard is geworden kan je dit er makkelijk afhalen.

Stap 4 – Laat de chocolade afkoelen

Als je de chocolade snel wilt laten afkoelen kan je de mal in de koelkast zetten. Na een paar uur kan je de overtollige chocolade op de mal verwijderen en de chocolaatjes uit de vormpjes drukken. Je hebt dan mooie geboortechocolaatjes!
[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.