Geboortechocolaatjes – rond

Mijn vorige geboortechocolaatjes waren erg populair. Echter, ik vond dat het nog beter kon. Ik heb nu een manier gevonden waarbij het resultaat nog mooier is.

Bij de vorige geboortechocolaatjes werden de spikkels in een chocolademal gedaan. Vervolgens ging de chocolade in de mal. De chocolade moest afgestreken worden met een mes. Hierdoor drukte je de spikkels soms een beetje in de chocolade in plaats van dat ze er mooi bovenop lagen. Bij deze versie van de geboortechocolaatjes ging ik daarom eerst met de chocolade aan de slag en gingen de spikkels echt bovenop.

Ingrediënten

Voor ongeveer 15 geboortechocolaatjes

  • 90 gram (melk)chocolade
  • musketzaad/spikkels (roze met wit)

Extra nodig:

  • bakpapier
  • kookthermometer

Bereiding

Stap 1 – Teken cirkels op het bakpapier

Teken met een passer cirkels op het bakpapier in het gewenste formaat van de chocolaatjes. Draai het bakpapier vervolgens om. Zo voorkom je dat er straks pen of potlood op je chocolaatjes komt. Eventueel kan je ook een andere vorm tekenen. Let er wel op dat de chocolaatjes het spiegelbeeld van de getekende vorm krijgen, je draait het bakpapiertje immers om.

Stap 2 – Chocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 2/3 deel van de chocolade al roerend tot 45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 1/3 deel stukjes harde chocolade toe en roer je goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 30-31°C *.

*Pure en witte chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 3 – Maak de chocolaatjes

Vul de cirkels op het bakpapier met chocolade. Je kan hiervoor een lepeltje of een chocoladespuit gebruiken. Met een kwastje kan je de chocolade evenredig verdelen over de cirkel. Strooi vervolgens de spikkels over de chocolaatjes. Druk eventueel een heel klein beetje aan met een kwastje. Je moet wel redelijk snel werken anders is de chocolade al hard voordat de spikkels er bovenop zitten. Eventueel kan je een paar cirkels met chocolade vullen en daar alvast spikkels bovenop doen voordat je verder gaat met de overige cirkels.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.