Deze frosting is luchtig en heerlijk als vulling voor een taart of als toef op cupcakes.
Voor het afsmeren van taarten en cupcakes kun je beter stevige botercrème gebruiken.
Ingrediënten
Genoeg voor 12 cupcake toeven.
- 30 gram bloem
- 180 milliliter melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 150 gram poedersuiker
Bereiding
Doe de melk in een pannetje. Zeef hier de bloem bij. Roer de bloem door de melk. Roer net zo lang tot alle klontjes verdwenen zijn. Breng dan de melk al roerend aan de kook. Zodra de melk kookt zet je het vuur zachter en blijf je roeren totdat de melk is ingedikt tot yoghurtdikte. Daarna haal je de pan van het vuur. Schep het mengsel een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zorg dat de roomboter ook op kamertemperatuur is gekomen. Mix de zachte roomboter romig met een handmixer of in de keukenmachine. Voeg vervolgens tijdens het mixen de poedersuiker beetje voor beetje toe. Mix door totdat de suiker volledig is opgenomen en een romig mengsel ontstaat. Voeg vervolgens het afgekoelde melk/bloem mengsel toe en mix op een lage stand nog ongeveer 5 minuten door tot een gladde crème. Je kunt de frosting het beste nog even in de koelkast zetten zodat deze iets steviger is (15-30 minuten). Daarna is je frosting klaar voor gebruik.
Variaties
Je kunt ook nog andere smaken toevoegen aan de frosting (in plaats van de vanille). Hier een paar voorbeelden:
- chocolade (40 gram cacaopoeder of 100 gram gesmolten chocolade)
- kaneel
- koekkruimels (bastogne, bokkepootjes)
[addtoany]