Dulce de leche: karamelpasta

Dulce de leche is een soort karamelpasta die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als taartvulling, in een dessert of als broodbeleg. Het enige wat je nodig hebt voor deze lekkere karamelpasta is een blikje gecondenseerde melk, een pan met kokend water en wat geduld.

Ingrediƫnten

  • Een blikje gecondenseerde melk

Bereiding

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan. Vul de pan met water. Zorg dat het blikje volledig bedekt is met water. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Laat 3 uur zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Houdt het waterpeil in de gaten. Het blikje moet continue volledig bedekt blijven met water, anders bestaat het risico dat het blikje explodeert. Haal na 3 uur het blikje uit de pan en laat afkoelen. De gecondenseerde melk is dan omgetoverd in een heerlijke dulce de leche.

Laat een reactie achter op Freya Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Dulce de leche: karamelpasta”

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.