Chocoladetaart met kersen en witte chocoladeglazuur

Chocolade en kersen, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Voor een springvorm van 26-28 centimeter

Chocolade biscuit

 • 6 eieren
 • 180 gram suiker
 • 120 gram zelfrijzend bakmeel
 • 30 gram cacaopoeder
 • 30 gram maizena
 • snufje zout

Vulling en topping

 • 500 milliliter slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 1 pot kersen op sap
 • 250 gram witte chocolade
 • Een paar handjes chocolade vlokken

Bereiding

Stap 1 – Maak de chocolade biscuit

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bestrooi deze zijkanten vervolgens met een beetje bloem.

Verwarm de eieren even in heet water. Verwarm ook een kom door de kom even om te spoelen in heet water. Doe de eieren en de suiker dan in de verwarmde kom. Klop het eiwit met een mixer ongeveer 10 minuten totdat de suiker volledig is opgelost en een luchtig mengsel is ontstaan. Voeg dan de maizena, het zout, het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder toe en spatel dit luchtig door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Laat vervolgens de biscuit goed afkoelen.

Nadat de biscuit is afgekoeld maak je de zijkanten van de springvorm los (eventueel met behulp van een mes). Draai de biscuit om op een bord of taartplateau zodat de bodem van de springvorm bovenop komt te liggen. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier.

Stap 2 – Vul de chocoladetaart met kersen

Bewaar 70 milliliter slagroom. Klop de rest van de slagroom samen met de klopfix stijf.

Snijd de taart in twee lagen. Haal de bovenste laag van de taart af. Besprenkel de onderste laag met een beetje kersensap. Bestrijk de laag vervolgens met een dikke laag slagroom. Laat de kersen uitlekken en duw ze in de laag slagroom. Verdeel ze over de taart. Leg dan de bovenste cakelaag weer op de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje slagroom. Zet de taart in de koelkast.

Stap 3 – Versier de taart met witte chocoladeglazuur

Verwarm de witte chocolade en slagroom au bain-marie. Roer door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Zet de buitenring van de springvorm terug op de taart. Zorg dat de ring net iets boven de taart uitsteekt. Giet het chocoladeglazuur midden op de taart. Draai de taart zodat het glazuur zich verspreid over de bovenkant van de taart. Zet de taart in de koelkast en wacht tot het glazuur hard is geworden (ongeveer 30 minuten).

Snijd met een mes overtollig glazuur aan de zijkanten weg en haal de taart weer uit de springvorm. Bestrijk de zijkant van de taart met een dunne laag slagroom. Plak de vlokken vervolgens op de zijkant van de taart. Dit kan je het beste doen door de taart in je ene hand te houden. Met je andere hand kan je dan steeds een handje vlokken tegen de taart duwen.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.