Chocolademousse met Toblerone

Dit recept voor chocolademousse met Toblerone heb ik lang geleden een keer van een vriendin gekregen. Geloof me, dit is zo lekker! Als je, net als ik, dol bent op Toblerone chocolade moet je deze Toblerone mousse een keer proberen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram Toblerone chocolade (melk, wit of puur)
  • 1 eiwit (Rauwe eieren kunnen salmonella bevatten, dit kan gevaarlijk zijn voor risicogroepen. Je kan aarom het rauwe eiwit ook vervangen door 5 gram eiwit poeder gemengd met 30 milliliter water)
  • 75 milliliter slagroom
  • zout

Bereiding

Smelt de chocolade (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Klop ondertussen het eiwit stijf met een beetje zout. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel het eiwitschuim en de slagroom luchtig door elkaar. Schep een klein beetje eiwit-roommengsel door de gesmolten Toblerone chocolade. Spatel vervolgens de gesmolten chocolade luchtig door het eiwit-roommengsel. Verdeel de chocolademousse over twee schaaltjes en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel net voor het serveren met chocoladeschaafsel in een andere kleur.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.