Chocolade-vanillecake

Cake met een lekkere en mooie chocoladetwist.

Ingrediënten

Voor een cakeblik van ongeveer 30 cm

  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren (op kamertemperatuur)
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gram melkchocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C  bij een elektrische oven of 160°C bij een heteluchtoven. Vet een cakeblik in.

Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een luchtige crème. Voeg dan één voor één de eieren toe tijdens het mixen op lage snelheid. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Als alle eieren volledig zijn opgenomen voeg je het zelfrijzend bakmeel en zout beetje voor beetje toe. Mix dit nog even kort door tot een glad beslag.

Schep twee derde deel van het beslag in de cakevorm. Smelt de chocolade (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Roer de gesmolten chocolade door het overgebleven beslag. Schep het chocoladebeslag in een spuitzak met spuitmond. Zet de spuitmond in het cakebeslag dat al in de vorm zit en spuit het chocoladebeslag over de hele lengte van de cake. Ga heen en weer over de lengte van de cake tot het chocoladebeslag op is. Zo krijg je een mooi patroon van chocoladebeslag door het overige beslag. Strooi eventueel nog wat extra chocoladestukjes bovenop het beslag.

Bak de cake gaar en goudbruin in ongeveer 70 minuten.

Steek een satéprikker in de cake en controleer of de prikker er weer droog uit komt. De cake is gaar als de prikker droog is. Zet anders de cake nog een paar minuten terug in de oven en controleer dan opnieuw of de cake gaar is.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.