Chocolade marshmallows

Heel simpel, maar zo lekker! Ook erg leuk om samen met de kinderen te maken.

Ingrediënten 

Voor 15 chocolade marshmallows

  • 200 gram melkchocolade
  • 50 gram pure chocolade
  • 15 marshmallows

Nog extra nodig:

  • cocktailprikkers
  • bakpapier

Bereiding

Stap 1 – Melkchocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 2/3 deel van de melkchocolade al roerend tot 40-45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 1/3 deel stukjes harde chocolade toe en roer je goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 30-31°C *.

*Pure, witte en melk chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 2 – Dip de marshmallows in de chocolade

Steek een cocktailprikker in iedere marshmallow en zet ze op bakpapier. Pak de marshmallow op bij de prikker en dompel de marshmallow volledig in de chocolade. Zorg (eventueel met behulp van een lepeltje) dat de hele marshmallow bedekt is met chocolade. Tik met de cocktailprikker even kort op de rand van het kommetje met chocolade. Zo loopt de overtollige chocolade van de marshmallow af. Zet de chocolade marshmallow daarna terug op het bakpapier. Herhaal dit voor alle marshmallows.

Laat de chocolade marshmallows ongeveer 15 minuten staan. Zodra de chocolade hard is geworden kan je de cocktailprikkers voorzichtig verwijderen.

DSC_0045

Stap 3 – Versier de chocolade marshmallows met pure chocolade

Tempereer de pure chocolade op dezelfde manier als de melkchocolade (alleen dan verwarmen tot 45-50°C). Doe de pure chocolade in een chocoladespuit of spuitzak en laat de chocolade in straaltjes over de chocolade marshmallows heen lopen. Je kan dit ook doen met een lepeltje. Zorg dat in ieder geval het gaatje waar de cocktailprikker zat bedekt wordt met pure chocolade.

DSC_0046

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.