Chocolade kuipjes met bastogne

Ik ben dol op bastogne koeken. In combinatie met chocolade is het ook erg lekker!

Ingrediënten 

Voor 15 bonbons met chocolade ganache en bastogne

  • 120 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 5 bastogne koeken

Nog extra nodig:

  • 15 (siliconen) vormpjes voor mini cupcakes

Bereiding

Stap 1 – Melkchocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 2/3 deel van de melkchocolade al roerend tot 40-45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 1/3 deel stukjes harde chocolade toe en roer je goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 30-31°C *.

*Pure, witte en melk chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 2 – Maak kuipjes van melkchocolade

Vul een vormpje tot de rand met melkchocolade. Dit kan je gewoon met een lepeltje doen. Klop met het vormpje een paar keer op je werkblad om de luchtbellen omhoog te laten komen. Draai dan het vormpje op zijn kop boven het kommetje zodat de chocolade weer uit het vormpje loopt. Strijk af met een mes en zet het vormpje rechtop weg. Er blijft dan alleen aan de randen van het vormpje chocolade zitten. Als de chocolade hard is geworden kan je de chocolade uit het vormpje halen. Je hebt dan een chocoladekuipje. Herhaal dit voor alle vormpjes. Laat daarna de vormpjes ongeveer 15-30 minuten staan totdat de chocolade hard is geworden. Daarna kan je de chocolade uit de vormpjes drukken.

P1030417

Stap 3 – Maak de pure chocolade ganache met bastogne

Maal de bastogne koeken fijn met een keukenmachine of staafmixer. Verwarm de slagroom in een pannetje. Breek de pure chocolade in kleine stukjes. Doe de stukjes pure chocolade bij de warme slagroom. Roer door totdat alle chocolade is gesmolten. Voeg daarna het grootste deel van de bastogne kruimels toe. Bewaar een beetje van de bastogne kruimels voor de versiering op het einde. Laat de chocolade ganache met bastogne ongeveer een half uur afkoelen in de koelkast.

Stap 4 – Vul de chocolade kuipjes met ganache

chocolade kuipjes met bastogne ganache

Schep de ganache in een spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak en vul de chocoladekuipjes één voor één met de ganache. Strooi een klein beetje van de achtergehouden bastogne kruimels bovenop de ganache als versiering. Zet de chocolade bastogne kuipjes nog ongeveer 1 uur in de koelkast (zodat de ganache nog iets steviger wordt).

bastogne chocolade kuipjes

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.