Eerder maakte ik al milionaire’s shortbread. Dit is een vergelijkbaar recept. Alleen maak je nu echt losse koeken i.p.v. een grote koek die je in stukken kunt snijden. De combinatie van koek, karamel en chocolade blijft lekker!
Ingrediënten
Voor 18 chocolade karamel koeken
Brosse bodem
- 50 gram witte basterdsuiker
- 100 gram koude boter
- 150 gram bloem
- mespuntje zout
- 1 eidooier
Karamel
- 1 portie dulce de leche
Chocolade topping
- 200 gram melkchocolade
- Nougatine naar smaak
Nog extra nodig
- Cupcake vormpjes
Bereiding
Stap 1 – Maak de brosse bodem
Verwarm de oven voor op 170°C voor een heteluchtoven, 185°C voor een elektrische oven. Vet de cupcake vormpjes in. Snijd de boter in kleine blokjes.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed met je handen tot een deeg. Er zullen eerst deegkruimels ontstaan. Als je langer doorkneed kun je een mooie deegbal maken. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Vervolgens verdeel je het deeg in 18 kleine balletjes. Duw de balletjes plat in de cupcake vormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bak de koekbodempjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven.
Stap 2 – Verspreid de karamel en de chocolade over de koeken
Smeer op iedere koekbodem een laagje dulce de leche met een lepeltje. Eventueel kan je de dulce de leche kort verwarmen in de magnetron en daarna goed doorroeren. De karamelpasta wordt dan iets zachter en zal makkelijker te smeren zijn.
Smelt de melkchocolade (met periodes van maximaal 20 seconden in de magnetron of au bain marie). Verdeel de gesmolten melkchocolade over de koeken. Verspreid de melkchocolade egaal over iedere koek. Strooi vervolgens op iedere koek een beetje nougatine.
Laat de chocolade uitharden. Daarna kan je de koeken uit de vormpjes halen.
[addtoany]