Bonbons met Nutella

Wil je een keer bonbons maken voor visite maar heb je niet veel tijd? Dan zijn deze bonbons met Nutella ideaal. Je hoeft de vulling immers niet zelf te maken. Ik gebruikte Nutella maar je kan natuurlijk ook andere chocoladepasta gebruiken. Bonbons met witte chocoladepasta lijkt mij bijvoorbeeld ook erg lekker.

Ingrediënten

Voor 20 bonbons

  • 200 gram chocolade
  • 1 eetlepel Nutella

Extra nodig:

  • bonbonvorm
  • thermometer

Bereiding

Stap 1 – Chocolade Tempereren (Ent methode)

Smelt 100 gram (2/3 deel) chocolade al roerend tot 45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 50 gram (1/3 deel) stukjes harde chocolade toe en roer dit goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 28-31°C *.

*Pure, witte en melk chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 2 – Maak chocolade kuipjes

Vul de vorm met chocolade. Klop met de vorm vervolgens een paar keer op je werkblad zodat de luchtbellen omhoog komen. Draai de vorm om, boven de bak met gesmolten chocolade, en laat de chocolade weer uit de vorm lopen. Strijk af met een paletmes. Op die manier blijft de chocolade alleen aan de rand van de vormpjes zitten en ontstaan een soort bakjes van chocolade. Zet de vorm 15 minuten in de koelkast.

Stap 3 – Vul de chocolade kuipjes met Nutella

Als de chocolade bakjes hard zijn geworden kan je ze met een theelepeltje vullen met Nutella. Eventueel kan je een beetje Nutella in een bakje doen en dit kort (max 20 seconden) verwarmen in de magnetron. De Nutella is dan vloeibaarder en makkelijker in de chocolade bakjes te scheppen. Vul de vormpjes niet helemaal tot de rand. Het kleine randje dat je over hebt gehouden vul je op met de overgebleven chocolade. Hiervoor smelt je de getempereerde chocolade opnieuw tot 45°C. Daarna voeg je weer wat koude chocolade stukjes toe (1/3 van het totaal). Dit roer je goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is. De chocolade moet dan weer een temperatuur hebben van 28-31°C. Vul de randjes van de bonbonvorm met de chocolade. Klop weer een paar keer op je werkblad om de luchtbellen te verwijderen en strijk af met een paletmes. Zet de bonbons ongeveer 30 minuten in de koelkast. Daarna kan je ze uit de vorm halen.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.