Bonbons met gepofte rijst

Chocolade met gepofte rijst zorgt voor lekker knapperige bonbons. Ik gebruikte een bonbonvorm voor deze bonbons. Echter, zonder vorm kan je ze ook maken. 

Ingrediënten

Voor 10 bonbons

  • 120 gram (witte) chocolade
  • 1 naturel rijstwafel

Nog extra nodig:

  • Bonbonvorm (optioneel)

Bereiding

Stap 1 – Chocolade tempereren (Ent methode)

Smelt 80 gram (2/3 deel) witte chocolade al roerend tot 40-45°C (au bain-marie of met perioden van maximaal 20 seconden in de magnetron op +/-700 Watt waarbij je tussendoor steeds goed roert). Vervolgens voeg je 40 gram (1/3 deel) stukjes harde witte chocolade toe en roer dit goed door. De harde stukjes chocolade zullen dan ook smelten. Als de chocolade volledig gesmolten is kan het verwerkt worden. De chocolade moet dan een temperatuur hebben van 28°C *.

*Pure, witte en melk chocolade hebben een andere ideale temperatuur voor het verwerken van de chocolade. Lees hier meer over het tempereren van chocolade.

Stap 2 – Maak de bonbons met gepofte rijst

Verkruimel de rijstwafel zo klein mogelijk. Meng de getempereerde chocolade met de gepofte rijst korrels.

Indien je gebruik maakt van een bonbonvorm kan je de chocolade met gepofte rijst in de bonbonvormpjes scheppen met een lepeltje. Klop met de vorm vervolgens een paar keer op je werkblad zodat de luchtbellen omhoog komen. Strijk met een mes over de bonbonvorm zodat overtollige chocolade verwijderd wordt en de bonbons mooi glad worden. Zet de bonbons ongeveer een half uur in de koelkast. Daarna kan je de bonbons uit de vorm halen.

Indien je geen bonbonvorm hebt kan je met een lepeltje hoopjes maken op een bakpapiertje (net zoals bij de pindarotjes). Wacht tot de chocolade hard is geworden, dan kan je ze van het bakpapier afhalen.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.