Je zou het misschien niet zeggen, maar bitterkoekjes zijn heel erg makkelijk om te maken. Bovendien zijn ze erg lekker bij de koffie of thee.
Ingrediënten
Voor 25 bitterkoekjes
- 150 gram gepelde ongezouten amandelen
- 150 gram poedersuiker
- 1 theelepel amandel aroma
- 3 theelepels amaretto
- 2 eiwitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maal de amandelen samen met de poedersuiker fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg tijdens het mixen één voor één de eiwitten toe. Voeg tenslotte de amaretto en amandel aroma toe en mix nog even goed door.
Schep het mengsel in een spuitzak (met gladde spuitmond of knip gewoon een stukje uit de spuitzak). Spuit op een bakplaat met bakpapier hoopjes. Eventuele puntjes in de koekjes kan je plat duwen met een natte vinger. Bak de bitterkoekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
[addtoany]