Basis biscuitgebak

Met dit basisrecept voor biscuitgebak kan je oneindig veel verschillende taarten maken.

Ingrediënten

Voor ongeveer 10 personen

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram maizena
  • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bestrooi deze zijkanten vervolgens met een beetje bloem.

Verwarm de eieren even in heet water. Verwarm ook een kom door de kom even om te spoelen in heet water. Doe de eieren en de suiker dan in de verwarmde kom. Klop het ei-suiker mengsel met een mixer ongeveer 10 minuten totdat de suiker volledig is opgelost en een luchtig mengsel is ontstaan. Voeg dan de maizena, het zout en het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit luchtig door het beslag. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Laat vervolgens de biscuit goed afkoelen.

Nadat de biscuit is afgekoeld maak je de zijkanten van de springvorm los (eventueel met behulp van een mes). Draai de biscuit om op een bord of taartplateau zodat de bodem van de springvorm bovenop komt te liggen. Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier. Je hebt dan een basistaart die je voor heel veel verschillende recepten kan gebruiken. Je kan de taart vullen door hem in lagen te snijden en/of bekleden met marsepein of fondant. Als je de taart wilt bekleden met marsepein of fondant kan je het beste de taart ondersteboven laten staan. De onderkant is immers mooi glad waardoor je een strakker resultaat krijgt.

Basis biscuitgebak

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.