Bakavontuur: week 5 (2016)

Dit is de kickoff van mijn nieuwe rubriek ‘bakweek avonturen’. Vanaf nu zal ik je iedere week meenemen in mijn bakavonturen. Je zal lezen wat ik in die bakweek zelf heb gebakken, welke handigheidjes ik ontdekt heb voor het onderhouden van mijn website maar bijvoorbeeld ook welke leuke recepten ik op andere websites heb gevonden. Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Deze week begon mijn bakweek maandagochtend vroeg, zo rond 7.00 uur. Ik had namelijk zondagavond monchoutaart gemaakt. Deze moest 2 uur opstijven in de koelkast voordat de kersen er bovenop konden en daar kon ik ’s avonds niet op wachten. Aangezien ik de taart beloofd had aan collega’s, moesten de kersen er maandagochtend nog op. Daarna nog wat foto’s gemaakt voor de website en mijn bakweek was begonnen!

Die zelfde dag ben ik ’s avonds ook aan de slag gegaan met het bewerken van de foto’s voor mijn website. Ik ben namelijk nog niet heel tevreden over de foto’s van mijn baksels. Ik zie op andere blogs vaak van die hele heldere foto’s waarbij slechts een gedeelte scherp is, dat vind ik er zo gaaf uit zien! Met mijn fototoestel lukt dat niet. Dat vertelde ik maandag op mijn werk aan een collega en zij gaf me een hele goede tip. Je kan namelijk via fotobewerken.eu online je foto’s heel goed bewerken. In dit programma kan je ook scherpstellen op slechts een klein gedeelte van foto, ideaal! Zie hieronder het resultaat van het effect van deze bewerking op de foto van de bonbons met hazelnoot- en amandelpraline.

bonbons met praline P1030306__1__9a3

Dinsdag ben ik aan de slag gegaan met het aanmaken van een Pinterest account. Via Pinterest hoop ik nog veel meer leuke ideeën op te doen en mijn eigen recepten verder te verspreiden. Je kan me helpen door mijn recepten te pinnen op jouw Pinterest account!

Woensdag was deze week bakdag. Ik was vrij in de middag. Ik had niet veel tijd maar wilde toch iets bakken. Deze week had ik alleen niet zo veel inspiratie. Totdat ik in de supermarkt koeken met glazuur en suikerhartjes tegenkwam, speciaal voor Valentijnsdag. Toen dacht ik: ‘dat kan ik ook’. Diezelfde middag waren mijn Valentijn koeken een feit. Het recept zal ik komende week op de site plaatsen.

valentijn koeken

Donderdag ging ik na het werk een escape room doen (als je dit niet kent google het eens, dat is echt zo leuk!) en daarna uit eten. Je zou zeggen dat ik die dag dus niet veel inspiratie zou opdoen. Echter, het toetje bij het etentje was parfait en daar ben ik dol op. Nog tijdens het eten had ik bedacht dat ik deze zelf ook een keer wil gaan maken. Ik heb de parfait daarom toegevoegd aan mijn todo baklijst.

Vrijdag heb ik de nieuwsbrief voor januari gemaakt. Deze gaat iedere laatste dag van de maand de deur uit. Je krijgt dan een overzicht van de berichten die gedurende de maand op de website geplaatst zijn. Benieuwd? Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief!

Zaterdag en zondag zijn voorbij gevlogen en helaas heb ik niets kunnen bakken. Maar niet getreurd, volgende week is er gewoon weer een nieuwe bakweek!

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.