Babyshower mini cupcakes

Morgen heb ik een babyshower. Een vriendin van mij is in verwachting van haar tweede dochter. Een mooi moment om deze babyshower mini cupcakes te maken. Ze zijn natuurlijk ook leuk om cadeau te geven bij een geboorte. Ik heb ze nu gemaakt voor de geboorte van een meisje, neem blauw met witte snoepjes voor een jongen. Als het geslacht nog niet bekend is kun je een combinatie van roze, blauwe en witte snoepjes gebruiken.
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=0BdCFnUeLv4[/embedyt]

Ingrediënten

24 mini cupcakes

 • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 125 gram suiker
 • 2 eieren (op kamertemperatuur)
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk
 • 1 eetlepel citroensap

Witte chocolade botercrème

 • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 250 gram poedersuiker
 • 100 gram witte chocolade (gesmolten)

Versiering

 • snoepjes (roze met wit, bijvoorbeeld musketzaad/spikkels)
 • 100 gram getempereerde gesmolten chocolade

Extra nodig:

 • siliconen mini cupcakevormpjes of een bakvorm voor minicupcakes. Je kan ook papieren cupcake vormpjes gebruiken, dan moet je de cakejes na afkoelen uit het papiertje halen.
 • spuitzak(ken) en spuitmondjes
 • klein stukje bakpapier

Bereiding

Stap 1  – Maak de mini cupcakes

Verwarm de oven voor op 200°C (elektische oven). Zorg dat je de boter en de eieren ruim op tijd uit de koelkast haalt. Als deze ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn zullen je cupcakes uiteindelijk veel luchtiger zijn. Vet de cupcakevormpjes in met boter.

Mix de boter en de suiker met de handmixer of in de keukenmachine (met platte menghaak) tot een luchtig geheel. Zorg dat de suiker volledig wordt opgenomen door de boter. Voeg daarna op lage snelheid één voor één de eieren toe. Wacht tot de eieren volledig zijn opgenomen en voeg dan het zelfrijzend bakmeel geleidelijk toe. Stop met mixen als er een glad beslag is ontstaan. Voeg dan de melk en het citroensap toe en roer dit met een lepel door het beslag heen. Vervolgens kun je de cupcakevormpjes vullen met het beslag. Met een spuitzak knoei je het minst maar het kan ook met twee (thee)lepels. Vul 2/3 deel van de vormpjes met het beslag.

Bak de cupcakes goudbruin in 15 tot 20 minuten. De temperatuur van de oven en de baktijd kan per oven verschillen. Controleer na 15 minuten of de cupcakes gaar zijn. Als een satéprikker droog uit de cakejes komt zijn ze gaar. Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Stap 2 – Maak de chocolade botercrème

Mix de boter luchtig met de handmixer of in de keukenmachine (met platte menghaak). Voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe. Als de poedersuiker volledig is opgenomen door de boter ontstaat een luchtige crème. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en mix nog even kort door.

Stap 3 – Versier de mini cupcakes

Smeer de zijkanten van de cupcakes in met botercrème. Plak vervolgens de snoepjes aan de zijkant van de cupcakes op de botercrème. Als je de snoepjes op een bord doet kan je de cupcakes over de snoepjes heen rollen, dan plakken ze vanzelf vast.

Spuit met een spuitzak met spuitmondje een mooie toef botercrème op de cupcakes.

Teken met een pen of potlood hartjes op een bakpapiertje. Draai het bakpapier om en teken de hartjes na met de chocolade (met behulp van een spuitzak of een chocolade spuit). Laat de chocoladehartjes hard worden en versier er vervolgens de cupcakes mee.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.