Aardbeienschelpjes met zwitserse room

Ik wilde al een tijdje aardbeienschelpjes maken. Ik wist alleen niet zo goed hoe ik de bladerdeegschelpjes een mooie vorm kon geven. Nu kwam ik laatst dit recept tegen van ‘Brenda Kookt’. Zij maakte de bladerdeegschelpjes met behulp van een cupcakevorm die ondersteboven wordt gezet.

Ik vond dit een erg goed idee en besloot om dit ook eens te proberen en het is gelukt! Ik heb wel kleine variaties aangebracht in het oorspronkelijke recept.

Ingrediënten

Voor 6 aardbeienschelpjes met zwitserse room

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram banketbakkersroom (maak bijv. de helft van dit recept)
  • 100 milliliter slagroom
  • aardbeien (ongeveer 12 stuks)
  • poedersuiker

Nog extra nodig:

  • Een aluminium cupcakevorm voor minimaal 6 cupcakes

Bereiding

Stap 1 – Maak de bladerdeegschelpjes

Ze de cupcakevorm ondersteboven en vet de vorm aan de onderkant in. Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een uitsteker of glas van ongeveer 10 cm 6 rondjes uit het bladerdeeg. Bestrijk de bladerdeegrondjes met opgeklopt ei en strooi hier een beetje suiker overheen. Leg deze bladerdeegrondjes met de besuikerde kant naar boven op de 6 cupcakevormpjes (aan de onderkant van de aluminium vorm). Druk ze niet aan, dan krijg je ze namelijk niet meer goed van de vorm af.

Bak de bladerdeegschelpjes goudbruin in de oven (ongeveer 15 minuten). Haal ze vervolgens van de cupcakevorm af en laat ze afkoelen. Als het bladerdeeg in de oven veel is opgestegen krijg je niet echt een mooie holle vorm. Je kan dan de afgekoelde schelpjes een beetje indrukken met je duim. Hiermee breek je het bladerdeeg wel maar dit zorgt toch voor een mooier eindresultaat.

Smelt de witte chocolade (au bain-marie of met perioden van 20 seconden in de magnetron). Bestrijk de binnenkant bladerdeegschelpjes met de witte chocolade. Dit zorgt er voor dat het bladerdeeg lekker knapperig blijft.

Stap 2 – Vullen met zwitserse room en aardbeien

Klop de slagroom stijf en meng dit met de banketbakkersroom. Schep deze zwitserse room vervolgens in de bladerdeegschelpjes.

Snijd de aardbeien door de helft of in vieren (afhankelijk van de grootte van de aardbeien). Leg de stukjes aardbeien op de schelpjes met zwitserse room.

Strooi over alle aardbeienschelpjes voor het serveren een beetje poedersuiker.

[addtoany]

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.