Aardbeien kwarktaart

Kwarktaart is ideaal om te maken als je geen oven hebt. Bovendien is kwarktaart maken makkelijk en kost weinig tijd. Kwarktaart is bij velen geliefd. Aardbeiensmaak is mijn favoriet!

Ingrediënten

Voor een springvorm van 26 cm in diameter

Bodem

  • 200 gram biscuits (maria)
  • 100 gram roomboter

Vulling

  • 450 gram aardbeien (diepvries aardbeien zijn ook goed)
  • 500 gram magere naturel kwark
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 12 blaadjes gelatine
  • 250 milliliter slagroom

Bereiding

Stap 1 – Maak de bodem

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

Verkruimel de biscuits (met een deegroller of in een keukenmachine). Smelt de roomboter in een pannetje en roer de biscuits hier doorheen. Schep de biscuits op de bodem van de springvorm en druk met een lepel stevig aan. Zet de taartbodem in de koelkast.

Stap 2 – Maak de aardbeien kwarktaart

Week de gelatineblaadjes minstens 5 minuten in koud water. Pureer de aardbeien. Giet een klein beetje aardbeiensap in een pannetje.

Meng het overige aardbeiensap met de kwark en witte basterdsuiker. Verwarm het aardbeiensap in het pannetje. Los de gelatineblaadjes hierin op. Giet het aardbeiensap met gelatine bij het aardbeien-kwarkmengsel en roer goed door.

Klop de slagroom stijf en meng dit met een spatel met het aardbeienmengsel tot een egale massa. Verdeel de vulling over de taartbodem. Zet de aardbeien kwarktaart in de koelkast en laat de taart daar minstens 3 uur opstijven.

Eventueel kan je daarna de taart nog verder versieren met bijvoorbeeld toeven slagroom, aardbeien en chocoladeversieringen.

[addtoany]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op dit moment is bakweek.nl in onderhoud. Binnenkort zal hier een nieuwe website worden gelanceerd.