Kwarktaart is ideaal om te maken als je geen oven hebt. Bovendien is kwarktaart maken makkelijk en kost weinig tijd. Kwarktaart is bij velen geliefd. Aardbeiensmaak is mijn favoriet!
Ingrediënten
Voor een springvorm van 26 cm in diameter
Bodem
- 200 gram biscuits (maria)
- 100 gram roomboter
Vulling
- 450 gram aardbeien (diepvries aardbeien zijn ook goed)
- 500 gram magere naturel kwark
- 200 gram witte basterdsuiker
- 12 blaadjes gelatine
- 250 milliliter slagroom
Bereiding
Stap 1 – Maak de bodem
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Verkruimel de biscuits (met een deegroller of in een keukenmachine). Smelt de roomboter in een pannetje en roer de biscuits hier doorheen. Schep de biscuits op de bodem van de springvorm en druk met een lepel stevig aan. Zet de taartbodem in de koelkast.
Stap 2 – Maak de aardbeien kwarktaart
Week de gelatineblaadjes minstens 5 minuten in koud water. Pureer de aardbeien. Giet een klein beetje aardbeiensap in een pannetje.
Meng het overige aardbeiensap met de kwark en witte basterdsuiker. Verwarm het aardbeiensap in het pannetje. Los de gelatineblaadjes hierin op. Giet het aardbeiensap met gelatine bij het aardbeien-kwarkmengsel en roer goed door.
Klop de slagroom stijf en meng dit met een spatel met het aardbeienmengsel tot een egale massa. Verdeel de vulling over de taartbodem. Zet de aardbeien kwarktaart in de koelkast en laat de taart daar minstens 3 uur opstijven.
Eventueel kan je daarna de taart nog verder versieren met bijvoorbeeld toeven slagroom, aardbeien en chocoladeversieringen.
[addtoany]